Financial Project Controller (in Dutch)

Fulltime (40 uur per week) – in Amsterdam

De positie

Stichting Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) zoekt een resultaatgerichte Financial Project Controller. Wij werken in een internationale setting, met een hoog tempo dat een flexibele, assertieve en creatieve houding vereist.

De Financial Project Controller beheert de financiële administratie van AIGHD. AIGHD is een projectorganisatie met een lopende portfolio van ongeveer 50 tot 60 actieve projecten gefinancierd vanuit verschillende bronnen. Een belangrijke taak voor de Financial Project Controller wordt adequate interne controleprocedures op te zetten en te onderhouden. Daarmee worden financiële risico’s beperkt en wordt er tevens aan de rapportagevereisten en subsidieregelingen voor financiële donoren en Dutch Generally Accepted Accounting Principles (NL-GAAP) voldaan. Deze diversiteit in financiële regelgeving vereist een kritische analyse van de Financial Project Controller.

De Financial Project Controller zal nauw samenwerken met het Finance & Control-team van de PharmAccess Foundation en het Project Management-team van AIGHD. De Financial Project Controller rapporteert rechtstreeks aan de General Manager van AIGHD.

Kerntaken en verantwoordelijkheden

 • Voorbereiden van projectbudgetten met betrekking tot donor / externe financiering;
 • Voorbereiden van en assisteren bij de jaarlijkse budgetcyclus van AIGHD en onderhouden van een adequate Latest Estimate op basis van de ontwikkelingen in de projectportefeuille;
 • Opstellen van periodiek financiële (project)rapporten voor interne en externe doeleinden, waaronder:
 • financiële projectrapportering en inkomensherkenning per actief project
 • afsluiting van beëindigde projecten
 • ‘work in progress’-overzicht van de contractportfolio
 • Analyseren, verklaren en rapporteren van aanzienlijke verschillen in nauwe samenwerking met de betrokken projectmanagers;
 • Beoordelen van financiële rapporten van partnerorganisaties;
 • Opstellen van een intern controletraject en bijhouden van de naleving van de donor- en subsidieregelingen (bijvoorbeeld: Europese Unie) van gerapporteerde uitgaven;
 • Monitoren van de liquiditeitspositie op project- en organisatieniveau;
 • Voorbereiden van audit-bestanden en assisteren bij audits van subsidie-audits, overeengekomen procedures en jaarlijkse, tussentijdse en financiële controle van de jaarrekening.
 • Schrijven van de (concept) jaarrekening.

Vereisten

 • Bachelor in boekhouding of financiën;
 • 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaren in NL-GAAP, RJ 640
 • Ervaren in het werken in een door internationale projecten gefinancierde omgeving;
 • Kennis van (financiële) boekhouding bij voorkeur in Exact (Globe, Financials en Synergy);
 • Kennis van boekhoudkundige principes, praktijken, normen, wetten en voorschriften;
 • Uitstekende vaardigheden in Excel;
 • Kennis van en ervaring met BTW;
 • Goede omgang met strakke deadlines;
 • Sterke interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden;
 • Vloeiend in Engels en Nederlands in woord en geschrift;
 • Woonachtig in Nederland en in bezit van een EER tewerkstellingsvergunning.

AIGHD biedt

AIGHD biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden in een baanbrekende werkomgeving op het gebied van wereldwijde gezondheidszorg en ontwikkeling en een marktconform salaris. AIGHD heeft een fulltime werkweek van 40 uur, 25 verlofdagen per jaar, een aantrekkelijke collectieve pensioenregeling en een zeer uitgebreide collectieve ziektekostenverzekering. De werkzaamheden vinden plaats op het kantoor van AIGHD in Amsterdam.

Wij ontvangen graag je sollicitatie (CV en motivatiebrief) graag op hrsupport@aighd.org. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature en streven ernaar binnengekomen reacties zo snel mogelijk te bekijken. Iedere relevante sollicitatie wordt direct in behandeling genomen.

About AIGHD

The Amsterdam Institute for Global Health & Development (AIGHD) is a research and education institute with a mission to address challenges in global health and development by conducting collaborative interdisciplinary research, generating insights and solutions, and educating the next generation of global health leaders.

AIGHD conducts collaborative, interdisciplinary research prioritizing infectious disease elimination, antimicrobial drug resistance, chronic care & ageing, urbanization & health, health markets, and economics of human development. It aims to educate and inspire the next generation of global health leaders at undergraduate, post-graduate and professional levels to shape a healthier and more prosperous future for all. AIGHD aspires to accelerate progress on global health objectives by sharing knowledge and insights with global agencies, governments, NGOs and the scientific community.

No (recruitment) agencies please