Project Controller (in Dutch)

Fulltime (40 uur per week) – in Amsterdam

De positie

Stichting Amsterdam Institute for Global Health and Development (AIGHD) zoekt samen met de PharmAccess Group een resultaatgerichte Financial Project Controller. Wij werken in een internationale setting, met een hoog tempo dat een flexibele, assertieve en creatieve houding vereist.

De Financial Project Controller beheert de financiële administratie van AIGHD. AIGHD is een projectorganisatie met een lopende portfolio van ongeveer 50 tot 60 actieve projecten gefinancierd vanuit verschillende bronnen. Een belangrijke taak voor de Financial Project Controller wordt adequate interne controleprocedures op te zetten en te onderhouden. Daarmee worden financiële risico’s beperkt en wordt er tevens aan de rapportagevereisten en subsidieregelingen voor financiële donoren en Dutch Generally Accepted Accounting Principles (NL-GAAP) voldaan. Deze diversiteit in financiële regelgeving vereist een kritische analyse van de Financial Project Controller.

De Financial Project Controller zal nauw samenwerken met het Finance & Control-team van de PharmAccess Foundation en het Project Management-team van AIGHD. De Financial Project Controller rapporteert rechtstreeks aan de General Manager van AIGHD.

Kerntaken en verantwoordelijkheden

 • Verzorgen en ontwikkelen van periodieke financiële (project) rapportages voor interne en externe
  doeleinden;
 • Het analyseren en signaleren van afwijkingen tussen budget en verantwoorde kosten alsmede het tijdig
  informeren van de verantwoordelijken;
 • Het analyseren en controleren van rapportages van derde partijen;
 • Monitoren en beheersen van de liquiditeitspositie op projectniveau;
 • Het voorbereiden van projectbudgetten ten behoeve van proposities richting externe donoren;
 • Het onderhouden van de onderhandenwerk portefeuille;
 • Assisteren bij de periodieke consolidatie van financiële gegevens;
 • Het opstellen van controledossiers voor externe accountants alsmede het faciliteren van vragen tijdens dit
  proces;
 • Het onderhouden van contacten met financiële belanghebbenden;
 • Het opstellen en onderhouden van procedure- en procesbeschrijvingen op het gebied van AO/IB.

Vereisten

Onze ideale kandidaat is een teamspeler met aantoonbare werkervaring op het financiële vlak. Dit is je 2e of 3e carrièrestap. Je bent een professional met sterke analytische vaardigheden en een pro-actieve en accurate instelling. Je hebt een financiële achtergrond op minimaal HBO niveau. Je bent geïnteresseerd in het verhaal achter de cijfers. Je hebt minstens twee jaar ervaring met financiële softwarepakketten (bij voorkeur: Exact Financials Enterprise, Exact Synergy Enterprise en/of Exact Globe Next) en een uitstekende beheersing van Microsoftpakketten en
oplossingen (Excel (Power PIVOT), SQL, Word etc.). Ervaring met het opzetten en automatiseren van rapportages en periodeafsluitingen is een pré. Engels in zowel woord als geschrift is geen probleem voor je. Je hebt affiniteit met de doelstellingen van PharmAccess, bent flexibel en cultureel sensitief, waardoor je op effectieve wijze met mensen in een andere culturele setting kunt samenwerken.

AIGHD biedt

AIGHD biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden in een baanbrekende werkomgeving op het gebied van wereldwijde gezondheidszorg en ontwikkeling en een marktconform salaris. AIGHD heeft een fulltime werkweek van 40 uur, 25 verlofdagen per jaar, een aantrekkelijke collectieve pensioenregeling en een zeer uitgebreide collectieve ziektekostenverzekering. De werkzaamheden vinden plaats op het kantoor van AIGHD in Amsterdam.

Geschikte kandidaten kunnen solliciteren via de wervingspagina:
http://webapp.pharmaccess.org/hrdoc. De uiterste mogelijkheid om te reageren is 31 januari 2020.

No (recruitment) agencies please