Dr. Constance Schultsz in panel discussion about bacteria in the food chain

TOMORROW in De Rode Hoed: Dr. Constance Schultsz will take part in the panel discussion: “Bacteria as friends in the food chain” which is going to take place on Tuesdaynight 19 April, 20:00-22:00 hrs. For the seventh time in succession De Rode Hoed organizes this series of Farming- and Food dialogues, entitled: It’s the FOOD, my friend! – Where to go with our food system? Read more

its the food


Dinsdag 19 april ◆ Rode Hoed, 20:00-22:00 uur

Met 250 bezoekers was ook de derde avond van ‘It’s the food, my friend! prima bezocht. Thema was: de effecten van voedsel op ons gedrag.

Op onze vierde avond gaan we naar een thema waar de laatste jaren vele boeken over verschijnen: de rol van bacteriën in de voedselketen.

Ze zijn te klein voor het menselijk oog, maar bacteriën spelen een cruciale rol in ons leven en in de voedselketen. Soms ten kwade, meestal ten goede. Dat geldt voor alle schakels van de voedselketen: de bodem, gewassen, de veehouderij, de voedselbewerking en uiteindelijk de voedselvertering in onze darmen.
Wat zijn de nieuwste inzichten over bacteriën als partners in de voedselketen? Kunnen we pathogene, resistente bacteriën bestrijden met andere bacteriën? Hoe zorgen we voor goede balansen, zodat bacteriën vaker onze partners worden? Vier onderzoekers uit de frontlinie van de wetenschap presenteren verrassende nieuwe inzichten en gaan met elkaar en met ons in discussie.

Keynote speakers:
prof. Wim van der Putten, NIOO en Wageningen Universiteit
prof. Huub Savelkoul, Wageningen Universiteit

Reacties van:
dr. Sandra de Weert, Koppert B.V.
dr. Constance Schultsz, medisch microbioloog Amsterdam Medisch Centrum AMC

Gespreksleider: Felix Rottenberg