Vacature – Onderzoeker

Omvang: fulltime (40 uur per week)

Contract: bepaalde tijd (initieel 12 maanden)

Onderzoeker Actiever testen op Hiv

Het H-TEAM (Hiv Transmissie Eliminatie Amsterdam) is op zoek naar een onderzoeker voor het werkpakket “Proactiever testen op hiv”. Dit werkpakket is gericht op vroeger opsporen en sneller behandelen van hiv-infecties. Voor de onderzoeker ligt de focus op het implementeren en evalueren van nieuwe test-activiteiten in de huisarts- en ziekenhuis -setting.

Belangrijkste taken/verantwoordelijkheden

De functie omvat zowel onderzoeks- als coördinerende taken.

De onderzoekstaken omvatten:

  • Het evalueren van spiegelbijeenkomsten voor Amsterdamse huisartsen hiv-soa genaamd diagnostisch toets overleg (DTO); onder meer door het verzamelen en analyseren van spiegelinformatie van laboratoria over veranderingen in hiv- en soa-diagnostiek per huisarts;
  • Het ontwikkelen en evalueren van interventies rondom proactiever testen op hiv in de ziekenhuis- setting bij bepaalde klachten en/of ziektebeelden (‘indicator-guided hiv testing’).

De coördinatietaken omvatten:

  • Contactleggen en -onderhouden met de organisaties die direct betrokken zijn bij het DTO en “indicator-guided testen” o.a. huisartsenpraktijken, ziekenhuizen en 1ste Lijn Amsterdam.
  • Begeleiden en aansturen van de datamanager die binnen het werkpakket ‘proactiever testen’ werkzaam is.
  • Faciliteren van samenwerking tussen het werkpakket ‘proactiever testen’ en andere onderzoeksgroepen;
  • Het meehelpen voorbereiden, onderzoeken, analyseren en publiceren van verscheidene activiteiten binnen het werkpakket;
  • Het mede-aansturen van het werkpakketteam, waaronder het bijhouden en bespreken van de stand van zaken en verdere planning tijdens werkpakket bijeenkomsten;

Onder leiding van Prof. dr. J.  van Bergen, huisarts en projectleider werkpakket ‘Proactiever testen op hiv’, en Prof. S. Geerlings / Prof. K. Brinkman, beide internist/infectioloog, werkt u in het werkpakketteam met onderzoekers, huisartsen en beleidsmedewerkers van GGD Amsterdam, Soa Aids Nederland, 1ste Lijn Amsterdam, huisartsenpraktijken, OLVG, AMC, AIGHD en Ahti.

Wij zoeken

Wij zoeken een daadkrachtige onderzoeker met (2 – 5 jaar) ervaring in zowel kwalitatief onderzoek (literatuurstudie en focusgroepen) als kwantitatief onderzoek (epidemiologisch onderzoek) en projectmanagement, zelfstandig werkend, met goed organisatievermogen, een flexibele werkhouding, sterk analytisch denkvermogen en sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (schriftelijk ook in het Engels). De onderzoeker heeft een afgeronde masteropleiding met enige jaren werkervaring of is gepromoveerd in een relevante richting zoals geneeskunde, gezondheidswetenschappen of epidemiologie. Affiniteit met hiv-preventie en -zorg in Nederland is een pré.

Wij bieden

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst (12 maanden) met een voor de sector gebruikelijk salaris. Verlenging van de aanstelling is afhankelijk van vervolgfinanciering. Aanstelling geschiedt via AIGHD en inschaling op basis van opleiding en ervaring.

Uw sollicitatie inclusief CV kunt u richten aan de projectleider Prof. Dr. J. van Bergen, en sturen naar hrsupport@aighd.org of AIGHD, Paasheuvelweg 25, 1105 BP, Amsterdam. Reageren vóór 2 oktober 2017.

H-TEAM

In Amsterdam leven relatief veel mensen met een hiv-infectie. Ondanks alle beschikbare middelen komen er nog steeds nieuwe infecties bij en komen mensen met een infectie vaak pas laat in zorg. Om dit te veranderen is het H-TEAM (Hiv-Transmissie Eliminatie Amsterdam) opgericht. Het H-TEAM is een unieke samenwerking tussen alle organisaties en partijen die betrokken zijn bij de preventie en behandeling van hiv in Amsterdam, inclusief de doelgroepen. AIGHD functioneert als budgethouder en penvoerder van het H-TEAM.

Het H-TEAM combineert verschillende innovatieve interventies om preventie, het sneller testen op hiv en de directe behandeling van infecties te bevorderen en zo verspreiding van het virus te voorkomen. Het doel van het H-TEAM is een toekomst zonder nieuw hiv-infecties. Kijk voor meer informatie op de website van het H-TEAM: www.hteam.nl.

AIGHD

AIGHD hanteert een probleemgerichte aanpak en overstijgt de grenzen van de traditionele academische disciplines, om duurzame oplossingen op het gebied van Global Health aan te bieden. Het is een dynamisch netwerk gericht op onderzoek, onderwijs en beleidsadvisering. Het instituut staat voor een samenwerking tussen (biomedische) onderzoekers van het AMC, sociale wetenschappers en economen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

www.aighd.org